Обреновчанке су у среду играле за продужетак полуфиналне серије против Спартака, а већ вечерас покушаће да новом победом изборе мајсторицу. 

Играчице ТЕНТ-а уложиле су сву снагу у поменутом дуелу, па су успеле да се изборе за макар још један меч на свом терену.

– Нисмо били баш у завидном положају пред трећи меч полуфинала против Спартака. У свих шест дуела, које смо имали ове сезоне са њима,  доживели смо поразе, а знали смо и да ако тада изгубимо, сезона је за нас готова. Због тога смо решили да дамо максимум, иако је то био случај и у последњих неколико утакмица. Сада смо успели и да превазиђемо страх од победе против Спартака – рекао је Ђорђе Наход, који је ове сезоне на месту помоћног тренера. 

Одбрана је била кључни елемент игре, у ком су Обреновчанке правиле разлику против Суботичанки.

– Једна смо од најбољих одбрамбених екипа у Лиги. Уз такав приступ у четвртом мечу, али и одлучност у нападу, имамо шансе да полуфиналну серију поново вратимо у Суботицу. Наравно, биће потребно и да одржимо ниво пријема који смо имали у трећем дуелу.  

У ТЕНТ-у се надају да ће имати подршку својих навијача и да ће Хала спортова бити испуњена до последњег места, с обзиром да је у току чувени међународни пионирски турнир у Обреновцу.

У табору Спартака, за нијансу лошије расположење. Жеље Саше Недељковића, изречене после другог меча, очигледно да се нису обистиниле. Прогнозирао је тренер победу од 3:1, а можда није мислио на трећи сусрет, него на целу серију. 

Имао је Спартак своју шансу у трећој утакмици, пре свега у првом сету, који је у великој мери утицао на коначан резултат. 

– Нисмо ушле у меч са енергијом, мотивацијом и борбеношћу, која је требало да буде присутна. Први сет у коме смо водиле 21:16 на крају га изгубиле, мислим да је био пресудан за цео меч. Да смо га добиле, ко зна шта би било – критички се осврнула Сара Клисура на пропуштену шансу у трећој утакмици у Обреновцу. 

Из пораза су сигурно извукле поуке и спремне чекају четврти полуфинални дуел.

– У четвртој утакмици сигурно идемо на победу. Имамо предност од 2:1 и то је и даље велики плус за нас. Сматрам да смо квалитетнија екипа, добро се то видело током целе ове сезоне. Само да још једном покажемо и на паркету – са много оптимизма најављује Клисура завршетак полуфиналне серије плеј-офа.

А да ли ће тако и бити видећемо вечерас од 20 часова.  

 

Извор: Спортски журнал