Победници такмичења “Ја имам таленат”, Сандра, Данијел и Дарко Пилер, посетили су у четвртак општину Обреновац. Ови млади музичари, који су Београђанима познати по наступима у Кнез Михаиловој улици, пореклом су из обреновачког села Пироман.

На постигнутом успеху и оствареној победи Пилеровима су честитали председник општине Жељко Јоветић, заменик председника општине Томислав Јеремић и члан Општинског већа задужен за културу и образовање Новица Филиповац. Иначе, осим по свирци у главној београдској улици, Пилерови су познати и по томе што је Дарко добио признање “Прва виолина Србије”, а Данијел је првак Европе у хармоници. Обојица похађају и прву годину средње музичке школе “Војислав Вучковић”.

 

Током неформалног разговора са представницима општине Обреновац Пилерови су истакли да, иако су освојили новчану награду на такмичењу “Ја имам таленат”, неће заборавити грађане који су им годинама помагали током њихових наступа у Кнез Михаиловој улици, и да ће у знак захвалности сваке године одржавати концерте у тој улици. Иако највећи део свог времена Пилерови посвећују вежбању и усавршавању њиховог талента, ипак стижу да изађу у сусрет бројним позивима за гостовања и наступе. Били су на првом рођендану ТЦ “Ушће”, честитали су рођендан и “Студију Б”, наступали су у Народном позоришту и Мадленијануму… Премијера документарног филма “Божије чудо Пилерови“ је одржана  26. марта у земунском Мадленијануму. Документарац редитеља Тихомира Радетића говори о младим музичарима “са улице“ који су забележили велики успех и прати њихов живот од времена када је чланица овог јединственог триа, Сандра, једва држала виолину. 
 

Присутне новинаре је највише занимало да ли су се млади Пилерови променили након победе и стицања популарности. Њихови родитељи тврде да нису, већ да и даље напорно раде, вежбају и одлазе на часове у музичку школу. На питање која је њихова друга љубав после музике, односно, чиме би се бавили, Сандра је рекла да би била глумица или би се бавила плесом. Данијел би био фудбалер, а Дарко би се посветио певању. 

Новчану награду коју су освојили Пилерови планирају да потроше на куповину стана и на музичко усавршавање. Млади музичари који често пролазе кроз Обреновац, на путу до родног места њиховог оца, као најинтересантнију ствар у нашем граду истичу вашар.

Конкретан резултат посете талентованих музичара Обреновцу је договор да Пилерови посете Обреновац и 8. априла. Наиме, они ће тог датума, који се обележава као Светски дан Рома, представити своју музику обреновачкој публици.