На финалном турниру 27. Олимпијаде основних школа Србије, одржаном протеклог викенда у Зрењанину, у конкуренцији девет мушких екипа тријумфовала је ОШ “Јефимија”. 

Како такмичење носи име “Меморијал Милош Грбић”, његов син Владимир Грбић, наш одбојкашки репрезентативац, поделио је признања најбољим екипама, а све школе је даривао лоптама.

После првог места освојеног на првенству општине, Београда и региона, обреновачки одбојкаши заслужено су понели титулу најбоље екипе у републици.

– Одиграли смо на четири нивоа такмичења 15 утакмица и све смо добили максималним резултатом, без изгубљеног сета – са поносом истиче професор Прибислав Каначки.

Талентована генерација дечака је поновила успех школе “Посавски партизани” из 1992. године, за коју су наступали: Карић, Кнежевић, Јовић… Можда се у Вуковићу, Трифуновићу, Огњеновићу, Ћорићу, Јовановићу, Жутићу, Миличевићу, Величковићу, Пантићу и Ковачевићу крију будући репрезентативци који ће обреновачкој мушкој одбојци повратити некадашњи сјај. 

 

 

Поводом овог успеха и освајања најсјајнијег пехара, одбојкаше ОШ “Јефимија”, њихове тренере и директора школе примили су председник општине Жељко Јоветић и помоћник председника општине Драган Блажић. 

Они су победницима и њиховим тренерима честитали на постигнутом успеху и поручили им да уз бављење спортом треба да раде и на сопственом образовању.