Под окриљем ОК ТЕНТ, а уз подршку Одбојкашког Савеза Србије, од петка до недеље одржаће се 15. по реду турнир пионира и пионирки, уз учешће 70 екипа из  земље и иностранства.

“Дођите да се дружимо, уживамо и такмичимо”, била би јединствена порука одбојкашког клуба ТЕНТ, упућена учесницима наредног турнира за пионире и пионирке који се за викенд одржава у Обреновцу.

Чување традиције и одбојкашког блага, којег има мало земаља на свету, чување међународног турнира најмлађих одбојкаша и одбојкашица, који ове године доживљава и леп јубилеј, за ОК ТЕНТ је подједнако важан као и актуелна полуфинална серија плеј офа.
То нам тврди Драган Блажић, спортски директор ОК ТЕНТ, који се радује доласку дечака и девојчица из чак 70 клубова у Обреновац.
– Масовнији пионирски турнир има ваљда само Холандија и ми смо срећни због тог податка, али и чињенице да већ годинама на великој сцени препознајемо дечаке и девојчице, који су бар једном играли под сводовима Хале спортова или у некој од наших основних школа – каже Блажић.

– Најављен је долазак 70 екипа, 45 женских и 25 мушких, а за три празнична дана, од Великог петка до Васкрса, одиграћемо безброј утакмица у Хали спортова и још три дворане у нашим основним школама. Програм почиње већ у 9 часова, а трајаће до мрака – истиче Блажић, поносан што је његов клуб још једном истрајао у идеји да одбојкашку младост из целог региона бар на три дана скупи на једном месту.

– Долазе нам клубови из Црне Горе, Босне и Херцеговине и, први пут ове године, из Словеније. Срећни смо због тога, а открићу вам да нам је заједничка жеља да наредне године на овом месту окупимо чак 100 екипа. Можда звучи невероватно, али сигуран сам да ћемо успети.

Одбојкашки Савез Србије, генерални покровитељ, обрадоваће сваког учесника турнира са једном лоптом марке “Микаса”. Очекује се да буде подељено и више од 800 лопти, док ће најбољи добити пехаре и медаље.

Током петнаест година, колико се овај турнир игра, одиграно је преко две и по хиљаде утакмица, а на њему је учествовало је око 14 хиљада дечака и девојчица.  

 

Извор: Спортски журнал