Са првим пролећним данима настављено је оно што је започето крајем предходне године, а то је сређивање градских саобраћајница. Ово је данас изјавио председник општине Жељко Јоветић поводом почетка асфалтирања главне улице у Обреновцу. 

– Главна улица представља један озбиљан захват. Требало је изнивелисати преко 120 канализационих шахтова и то је био физички посао који је одузео највише времена. Према проценама, припрема за асфалтирање и само асфалтирање трајаће до следећег уторка, уколико време буде задовољавајуће. До тог периода биће асфалтиран пут од улице Љубе Ненадовића до раскрснице са Краља Петра, тј. од једне до друге пумпе у Обреновцу – истакао је председник општине.

Током прве половине априла требало би да се посади нови дрворед. За тај посао задужено је ЈП за заштиту и унапређење животне средине. Према плану, прво ће бити постављени бетонски цилиндри у које ће бити посађено дрвеће, како то дрвеће не би касније угрожавало водоводне, канализационе и топловодне инсталације. 

Према речима председника општине до половине априла требало би да имамо комплетирану главну улицу са постављеном хоризонталном и вертикалном сигнализацијом. Паркинг сервис и полиција ће ће бити ангажовани у првим данима након пуштања у саобраћај ове улице. 

– Првих неколико дана очекујем благонаклоност према суграђанима. Створили смо простор за пешаке, возаче и за паркирање, тако да, ако будемо толерантни једни према другима биће места за све и ако будемо поштовали сигнализацију неће бити проблема у главној улици – рекао је данас господин Јоветић.

Он се осврнуо и на једну стару тему, а то је кружни ток на излазу из Обреновца. 

– Ми смо 2008. године добили извођача, 2009. смо решили питање имовине, а у 2010. решавамо дозволу. У првим данима априла имаћемо све услове за почетак радова и ја очекујем да ћемо од маја месеца кренути са реализацијом. Добијена је сагласност од Путева Србије да општина ради њихов објекат. У питању је магистрални пут и то је државни задатак, али ми смо тражили сагласност да по нашем пројекту, који је оверен са њихове стране, реализујемо тај посао. Очекује се сагласност Министарства за инфраструктуру како би почели са радовима на овој саобраћајници.