Сходно одлуци Синдикалне организације Радио Обреновца, донетој на састанку одржаном 26. фебруара, запослени у овом предузећу ступили су у генерални штрајк.
Штрајк је почео 11. марта 2010. године и трајаће до испуњења захтева, до постизања споразума страна у спору или до доношења одлуке синдиката. Захтеви су: исплата зараде запосленима према важећим актима и утврђивање динамике исплате и уплата свих пореза и доприноса.

На овакав корак запослени у Радио Обреновцу принуђени су због изузетно тешког материјалног стања у које су доведени, пре свега због непостајања пословне политике, ни визије послодавца. Од почетка године запосленима није исплаћена ниједна зарада, а самим тим ни доприноси, није донет колективни уговор, нису обновљени уговори о пословној сарадњи који су до сада чинили између 60 и 70 процената прихода, нити склопљени нови.

Током трајања штрајка програм ће тећи по стандардној програмској шеми уз обезбеђење минимума рада, што значи да слушаоци неће бити ускраћени ни за једну информацију од виталног значаја, као и свих предходних готово 19 година.