Спортско-културни центар Обреновац и Канцеларија за младе 22. марта у биоскопу Палеж са почетком у 20 часова организују бесплатну пројекцију најгледанијег филма Фестивала ауторског филма у Београду, комедије “ Soul Kitchen”, немачког редитеља турског порекла Fatiha Akina.

Према синопсису, младог власника ресторана, Зиноса, напустила је дугогодишња девојка Надин. Пошто је више времена проводио у ресторану него са њом, она одлучује да прихвати посао који јој је понуђен у Шангају.
“Soul Kitchen” и не врви од гостију у последње време, а Vilhelmzburg, крај у коме се налази ресторан, далеко је од урбаног и ужурбаног срца Хамбурга. Зинос, не знајући шта да ради, одлучује да прати Надин и зато покушава да прода ресторан. Пре него што и сам примети-преостану још три недеље до његовог затварања. Током те три недеље рестораном завлада потпуна анархија-шеф кухиње кува оно што је одувек желео, нови ДЈ пушта музику уз коју гости играју после оброка, уметници излажу своје радове, а гостима се све то свиђа! 
 
Гласине о култном ресторану “Soul Kitchen” полако почињу да се шире Хамбургом. На последњој журци Зинос схвата да је погрешио продавши ресторан. А када схвата да ће на том месту бити изграђен тржни центар, Зинос креће у битку да поврати “Soul Kitchen”… 
 
Акин је и сценариста филма “Soul Kitchen”, а глумачку поставу чине Adam Bousdoukos, Moritz Bleibtreu, Anna Bederke…

 

Soul Kitchen Trailer

{youtube}Vc93A0qxdY4{/youtube}

Званична веб презентација филма: www.soul-kitchen-film.com