Данас је у Бровићу пуштена у рад дигитална телефонска централа. Око 630 корисника који су до сада користили аналогну централу биће први који ће се на њу прикључити. Пуштање таквих централа очекује се и у насељеном месту Пироман, МЗ Трстеница и МЗ Стублине.

Приликом посете Бровићу, председник општине Обреновац Жељко Јоветић је истакао да је добит од ове централе велика. Поред нормалних могућности мештана да користе телефон, ту је и АДСЛ који омогућава увођење интернета у ова села. Председник је нагласио да се све не завршава са 630 корисника. 

– Имамо још 1150 захтева за ова четири села и они ће бити прикључивани од данас па до маја месеца, када је предвиђено прикључивање Стублина – рекао је Јоветић.

Иако је капацитет централе за Обреновац 21.234, 19.417 бројева, колико их тренутно има, није коначан број. 

-Та разлика која постоји не може да се реализује тако што ћемо прикључити људе у неким “џеповима” где мрежа уопште није доведена, а ту мислим на Орешац, Вукићевицу… Та села треба да решимо на неке друге начине, као што је решен на пример Дрен, мобилном телефонијом која ради без развођења мрежа – казао је председник општине.

Са процесом телефонизације започело се пре неколико година и сам посао обављају екипе Телекома Србије. Грађане поменутих месних заједница телефони ће коштати око 10.000 динара. 6.000 динара за прикључак и 4.000 динара за развод мреже, уколико није потребно да се она разводи дуже од 150 метара. Уколико је потребно, то ће се на неки начин тарифирати и постоји могућност да се износ плаћа у неколико рата, уз рачун за телефон. 

Како су најавили из Телекома, до краја марта биће завршена телефонизација Бровића и Трстенице. У априлу долази на ред Пироман, док ће мештани Стублина телефоне добити у мају месецу.