Милан Станковић, поп и фолк певач из Обреновца, представљаће Србију са композицијом Горана Бреговића „Ово је Балкан” на овогодишњој „Евровизији” у Ослу. Милан Станковић је својим енергичним наступом у емисији „Три па један за Осло” у суботу увече успео да придобије највеће симпатије гледалаца,

а како каже, у Норвешку ће понети прегршт позитивне енергије и традиционалну српску музику у комбинацији са његовим модерним имиџом.
– Веома сам узбуђен. „Евровизију” сам пратио одмалена и на неки начин ми се испунио један дечачки сан. Не знам како да одреагујем, сад ми се чини да нисам добро ни одреаговао у тренутку победе. Ја сам стварно молио Бога да све испадне како треба и кад смо завршили са наступом да прође и гласање, јер је стварно било напорно и тек кад преноћим знаћу шта стварно мислим о овоме – у даху је испричао млади певач само неколико тренутака након што је од публике добио карту за пут у Осло.
Видно расположен, Милан је зрачио самопоуздањем иако истиче да се није надао победи.
– Нисам планирао да победим већ да оставим леп утисак, али ето, чуда се дешавају. Ја сам се трудио да та енергија која се преноси са извођача на публику буде она права, она позитивна и мислим да је то свакога од оних који су гласали за мене и инспирисало да узму телефон у руке и да пошаљу глас за мене. Нисам могао да предосетим да ће публика највише гласати за мене. Трудио сам се да тако буде и изгледа да ми је успело, све остало се остави по страни, кључно је само оно што публици даш кад изађеш на сцену – тврди Станковић, те додаје да му је победу донела порука коју носи песма „Ово је Балкан”.
 
И док су му припреме за само финале у протекле две недеље биле исцрпљујуће како физички, тако и психички, рад са Бреговићем за њега је био „као песма”.
– Не знам због чега људи мисле да је Бреговић тежак за сарадњу јер је у мом случају то ишло глатко, пријатно. Он је човек који је веома спонтан и доказује да су заправо највеће звезде најспонтаније и најприступачније, а што се тиче њега као уметника, мислим да је чак и препотентно да ја говорим о њему јер је толико година у овом послу и толико успешан – оцењује Станковић, који се сматра привилегованим што је као млад певач добио прилику да сарађује са тако искусним композитором какав је Бреговић.
О победнику је у суботњем финалу одлучивала искључиво публика, а Милан истиче да је веома поносан на своје многобројне фанове.
– Веома сам поносан на своје фанове и на све људе који ме воле јер сам се дефинитивно трудио да пренесем ону праву енергију, позитивну, и то је оно на шта сам типовао. Очекивао сам да онај ко лепо схвати мој наступ узме телефон и гласа без обзира на то да ли је раније био уз мене или није. Ја се надам, чак сам и сигуран да је вечерас гласала цела Србија, а не само моји фанови – сматра овај певач који је миљеник млађе популације.
 
Иако оцењује да је још увек рано за причу о томе како ће изгледати његов наступ на „Евросонгу”, Милан је сигуран да неће мењати свој заштитни знак, а то су дуге плаве шишке.
– Нећу мењати имиџ, довољно је што сам оволико специфичан и не треба да идем у екстреме, нећу се фарбати ни у црвено ни у црно. Надам се да сам добро решење за одлазак на ово такмичење и остаћу доследан себи и свом стајлингу, иако је он био оспораван – закључује Станковић, а на питања шта очекује од наступа на „Евросонгу”, каже:
– Мислим да је рано за такве калкулације, али чини ми се да је ово прави начин да се представимо. Отићи у њихов центар поп музике и борити се њиховим оружјем је унапред изгубљена битка, али ми имамо наш мелос, који је веома богат, тако да се надам да ћемо оваквим наступом оставити леп утисак.  
 
 
Извор: Блиц