Делегација општине Обреновац, коју су чинили председник ГО Жељко Јоветић, заменик председника Скупштине Бранко Матић и директор ЈП за изградњу Светозар Добрашиновић, је на позив градоначелника Велса, господина Петера Коитса, почетком марта посетила овај аустријски  град. Циљ посете био је разговор о наставку и интензивирању сарадње која је званично започета потписивањем споразума о сарадњи још у марту 2006. године.

Том приликом представници општине Обреновац су посетили фирму ВЕЛС СТРОМ која се бави производњом и дистрибуцијом електричне енергије, као и  гасну електрану која је део ове фирме. Ова гасна електрана, са занемаривим процентом загађења животне средине и буке, свакако је најбољи пример какав однос треба гајити према свом животном окружењу.
Посета је настављена обиласком постројења за производњу електричне и топлотне енергије које као гориво користи мешавину комуналног и индустријског отпада. Обе поменуте фирме су примери успешног и ефикасног  јавно-приватног партнерства.

 Истог дана је уприличен и састанак са градоначелником Велса, господином Коитсом. Састанку су присуствовали и Розвита Бауер, посланица у покрајинском парламенту, Силвиа Хубер задужена за социјална питања, омладину и здравство, као и чланови Кабинета градоначелника. На састанку је договорено да се у наредном периоду размене информације о областима сарадње и крене у израду конкретних пројеката.

Другог дана наша делегација је присуствовала отварању једног од највећих  сајмова  енергетике у  Европи. О значају овог сајма говоре и подаци да је прошле године на овом сајму било преко 850 учесника из 53 земље света. Теме овогодишњег сајма су биле обновљиви извори енергије и енергетска ефикасност.