У Месној заједници Барич настављени су радови на гасификацији тог дела Обреновца. Радове је данас обишао председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић са сарадницима.
Он је том приликом известио докле се стигло са радовима на гасификацији. 
 
– Челичне цеви се постављају на две локације, у Звечкој и у Баричу. То је друга фаза изградње централног гасовода у Обреновцу. То је посебно значајно овде у Баричу, с обзиром на то да смо добили налог од Владе Србије да се припреми посета за 12. јун за једну аутомобилску компанију из Европе која жели да на простору наше индустријске зоне направи фабрику. Ми ћемо, уз трафо станицу на тој локацији, сада имати још већи капацитет гаса и мислим да је ово прави начин да грађани схвате значај гасификације. Важно је због индустрије, јер велики погони не могу да функционишу без гаса. А то аутоматски значи велики број запослених Обреновчана. Још једна бенефит је и могућност да грађани прикључе своја домаћинства и реше проблем грејања у деловима где у блиској будућности неће проћи топловодна мрежа – казао је Чучковић. 
 
 
Заменик председника ГО Обреновац Драгослав Мршевић рекао је да је изградња гасовода највећи инфраструктурни пројекат који се ради у Обреновцу.
 
– Радови су стигли до 450. километра гаса, од укупно 650 колико је планирано за изградњу примарног гасовода. Радови теку несметано. Такође, у Баричу се раде и полупрукључци који су потпуно бесплатни и неусловни. То значи да свако ко жели може гасовод спровести до своје куће и да се никада не прикључи на гасоводну мрежу, али ће свима онима који се касније одлуче да користе гас у домаћинствима умногоме олакшати прикључење. Такође је важно нагласити да Градска општина Обреновац није издвојила нити један динар из свог буџета за ове радове, већ све трошкове сноси Влада Републике Србије. Оно што отежава посао у Баричу је један број малих улица и сокака који се и даље папиролошки воде као приватна својина. У тим ситуацијама потребна је сагласност свих станара да туда прође гасоводна мрежа. Молим мештане Барича који су у таквој ситуацији да већ припремљене обрасце попуне и потпишу сагласности ако желе да у њиховој улици прође гасоводна мрежа. Морам да напоменем да ће се тридесетак домаћинстава где је већ одрађена гасоводна мрежа прикључити на садашњу мрежу која се гради, тако да ће и они у блиској будућности добити могућност прикључења на гас – рекао је Мршевић.
 
{youtube}N69iPDYgw2M{/youtube}