Представници наше општине позвани су да учествују на “World Sustainable Energy Days 2010” који се одржава од 3. до 5. марта у Велсу у Аустрији.

2006. године општина Обреновац је постала братска општина са градом Велсом у Аустрији, а дефинисане области сарадње су управљање отпадом, СПА комплекс-Обреновачка бања, економија, инвестиције и култура. Велс је град у аустријској покрајини Горња Аустрија. По величини је други највећи град покрајине, одмах после Линза. Као статутарни град, уједно је и седиште округа Велс-Ланд. Данашњи развој Велс може захвалити свом положају, епитету да је град сајмова и индустрије, као и велико прометно чвориште. Удео досељеника износи око 16 одсто, а од тога само 1 одсто из земаља ЕУ. Највише има досељеника из Босне и Херцеговине, Турске, Хрватске, Србије и Црне Горе.

Испред општине Обреновац на Сајму енергетике ће присуствовати председник ГО Обреновац Жељко Јоветић, заменик председника Скупштине ГО Обреновац Бранко Матић и директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Светозар Добрашиновић.

Више информација о “World Sustainable Energy Days 2010” можете погледати овде.