Прве поплаве појавиле су се у ноћи 23. на 24. фебруар после обилних киша на бујичним водама (Баричка река, канал Вукићевица и канал поред манастира у Грабовцу). Истовремено су се на више места појавиле подземне воде. 24. фебруара су све службе биле на терену, а то се наставило и наредних дана.

Радило се следеће: 1. Обустављен саобраћај у Дрену привремено је обновљен са обавезом будућег санирања; 2. На више места отпушени отвори са циљем проточности канала; 3. Чишћени канали поред магистралног пута (“Србија пут”); 4. Чишћени канали поред локалних и атарских путева, а нарочито у Мислођину, Звечкој, Конатицама и Уровцима; 5. Испумпавање воде из дворишта и кућа на више десетина места; 6. Чишћење пута на Дубоком од одрона, али и појава клизишта у Дражевцу, наговештај клизишта у Конатицама, као и наставак одрона на Пештану у Пољанама и у меандру Баричке реке. Пут је почишћен, а остало чека да се земља осуши; 7. На каналу у колонији у Баричу дошло је до урушавања бетонских плоча и најаве земљаног одрона. Осигурано је да се даље не руши, привремено причвршћена бандера, очишћен пролаз испод моста који је успоравао воду и чека се суво време да “Београдводе” санирају канал. Слично и у меандру Баричке реке; 8. Пораст водостаја, на срећу, у различита времена: прво Тамнава, па Пештан, и на крају Колубара. Обалоутврде нису биле угрожене; 9. Посебно поплављено више десетина хектара у тзв. небрањеном подручју (Пољане, Дражевац и Конатице). Вода однела и део атарских путева; 10. Високе подземне воде загадиле бунаре, па је организовано снабдевање пијаћом водом; 11. Није било, на срећу, потребе за евакуацијом, иако је било наговештаја у Конатицама; 12. Посебан проблем код надвожњака на Ваљевском путу тражи интервенцију инспекције; 13. Отворена устава на Ушћу и спречена поплава, али због водостаја затворена у Великом пољу, што изазива изливање канала.

Резиме: преко 200 интервенција у ових неколико дана (прокопавање, чишћење, рад пумпи итд.). Синхронизовано деловање полиције, ватрогасаца, “Београдвода”, “Србија пута”, Градске инспекције, Центра за обавештавање, Градског штаба за одбрану од поплава и наших предузећа (ЈП за изградњу Обреновца, ЈКП “Обреновац” и ЈКП “Водовод и канализација”).