У уторак, 02. марта са почетком у 13 часова у сали Градске општине Обреновац, у организацији Министарства омладине и спорта и Канцеларије за младе Градске општине Обреновац, биће одржан  један од првих консултативних састанака са представницима младих и локалних установа и институција на тему израде Закона о младима.

Позивамо младе, представнике омладинских организација, ђачких парламената и представнике локалних институција које брину о младима да делигирају своје  представнике и искористе ову прилику да дају своја мишљења и предлоге за кључна питања и теме закона у функцији добробити младих Србије.

У складу са Акционим планом за спровођење Националне стратегије за младе, Министарство омладине и спорта је у току 2009. године покренуло процес израде Закона о младима. Закон је неопходан да би се обезбедило јединствено уређење свих значајнијих питања из области омладинске политике која се тиче око милион и по младих, колико их данас има у Србији (око 20% укупне популације).

Закон у функцији добробити младих треба да обезбеди одрживу основу за развој и деловање друштвених актера који чине омладински сектор са циљем побољшања положаја младих и обезбеђивања права, простора, прилике и подстицаја за раст и развој сопствених потенцијала, као и активно учешће младих у друштву. Закон треба да уреди област омладинске политике, узимајући у обзир циљеве и мере утврђене Националном стратегијом за младе, истраживања о положају и потребама младих у Србији, компаративну анализу прописа домаћег и страног законодавства као и примере добре праксе у овој области. Закон ће јасно дефинисати коме је намењен, изворе, начела и принципе омладинске политике, актере јавне политике, начин организовања и њиховог координисаног деловања, и начела и принципе финансирања омладинских јавних политика.