Радови који се изводе у Улици краља Александра, односно на обилазници око Обреновца, напредују планираном динамиком. Услед повољних временских прилика наставило се са радовима на трасирању терена.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић обишао је градилиште и том приликом рекао да се коначно виде обриси нове саобраћајнице. 

– То ће бити једна од најпрометнијих саобраћајница у нашем граду која ће омогућити повећање безбедности у саобраћају, јер аутобуси и камиони неће више ићи поред Прве обреновачке основне школе. Такође, у врло блиској будућности ће део старе чаршије у Улици Милоша Обреновића постати пешачка зона и Обреновац ће тако постати један модеран и леп европски град – рекао је Чучковић. 

 

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Слободан Молеровић прецизирао је да ће саобраћајница излазити на Забрански пут. 

– По завршетку овог дела Улице краља Александра, траса теретног и транзитног саобраћаја ће бити потпуно ван центра града. Радови се изводе планираним темпом и радиће се докле год нам временске прилике дозволе – казао је Молеровић. 

Председник општине Обреновац се осврнуо и на предстојећу зиму и најавио да се радови неће прекидати.

– Ми ћемо искористити сваки леп дан током зиме да се ради и да се сви послови одраде квалитетно и брзо. Јако је важно да се види да град напредује и да постоји перспектива у Обреновцу. Жеља нам је да се сви у овом граду осете боље и лепше пред предстојеће празнике – казао је Чучковић.