Иако још увек није пао снег, зимска сезона званично је почела 15. новембра. Зимска служба градске општине Обреновац данас је одржала смотру и показала спремност за зимску сезону.

Заменик председника општине Драгослав Мршевић је том приликом рекао да је зимска служба Штаба за ванредне ситуације спремна за зимске дане.

– Поред наших возила, чишћење улица ће обављати и возила предузећа ”Београдпут” као и ”Предузећа за путеве”. Такође, поучени прошлогодишњим искуством, ове године смо спремни да притекнемо у помоћ и за оно за шта није надлежна општина Обреновац – казао је Мршевић.

Заменик директора Јавног предузећа за изградњу Обреновца Бранко Матић је подсетио да је чишћење некатегорисаних путева у надлежности тог предузећа.

– Са саветима месних заједница ћемо организовати састанак како би се још једном утврдили и разрадили приоритети у рашчишћавању снега. Улице првог приоритета су најважније улице у које могу да уђу све машине, други приоритет су улице које се могу чистити само комбинованим радним машинама и трећи приоритет су најуже улице које су најнеприступачније за наше машине – рекао је Матић.

Члан Општинског већа Ненад Бјелица је рекао да је план зимске службе ове године комплетнији и оперативнији.

– Новина у односу на претходну годину је што ће овај план зимске службе садржати спискове угроженог становништва. Ту се мисли на здравствено угрожену популацију, старачка домаћинства, пацијенте кућног лечења и патронаже. Трудићемо се да до тих људи стално буду чисти путеви и да им буде омогућена комуникација санитетским возилима – нагласио је Бјелица.

Заменик директора ЈКП ”Обреновац” Зоран Лапчевић је рекао да је, по Одлуци о одржавању чистоће и чишћењу јавних површина, ЈКП ”Обреновац” у обавези да одржава чистоћу са тротоара ширих од 5 метара, са тротоара који се налазе поред јавних зелених површина и пешачких стаза по насељима. За друге пешачке површине одговорни су власници, односно корисници објеката који се налазе поред тротоара односно пешачких површина. 

{youtube}FtXsMQgFTEA{/youtube}