У Месној заједници Стублине у току су радови на реконструкцији пута за копове од центра Стублина до старе железничке станице у дужини од 700 метара. Радови укључују насипање и асфалтирање пута, као и изградњу тротоара. 

Данас су раднике “Београдпута”, који раде на асфалтирању саобраћајнице у Стублинамаобишли представници Градске општине Обреновац.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је рекао да је са извођачем радова договорено да се улица заврши пре најављених лоших временских услова.

– У договору са свим власницима дворишта поред којих пролази ова саобраћајница посао ће бити одрађен како треба и са максималним квалитетом. Хтео бих овом приликом да најавим да је данас договорено да се настави асфалтирање до пута за Лазаревац, као и да смо добили извођача радова за изградњу Улице краља Александра. По први пут у историји Обреновца бићемо сведоци да се једна улица ради у три смене. Машине стижу за који дан и оне се неће гасити док год нам то време дозволи – казао је Чучковић. 

Владимир Лалић, члан Већа градске општине Обреновац, подсетио је да је ово врло важна саобраћајница. 

– Овај део пута спаја центар Стублина, па и сам Обреновац, са путем ка Ибарској магистрали и доста је прометан. Пут је био у јако лошем стању и у договору са Дирекцијом за путеве града Београда он се финансира из истог програма из ког се финансирала и реконструкција Немањине и Улице цара Душана. Очекујемо да ће радови ускоро бити готови и да ће се саобраћај нормализовати – рекао је Лалић.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Слободан Молеровић истакао је да су у току припремни радови за насипање асфалта и да ће се ова сабраћајница асфалтирати у врло кратком периоду и да ће ускоро бити завршени и радови на тротоару који се гради упоредо са улицом.

{youtube}aohfqkQfZsg{/youtube}