ambasadorkakube nova 1

ambasadorkakube nova 1Новопостављена амбасадорка Кубе у Београду њена Екселенција госпођа Адела Мајра Руиз Гарсија данас је посетила Градску општину Обреновац и Шаховски клуб ”Хозе Раул Капабланка”.

Представници општине су заједно са њеном Екселенцијом обишли просторије Шаховског клуба ”Хозе Раул Капабланка” и честитали им рођендан.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић захвалио се амбасадорки што је одабрала да прва званична посета од постављења буде у Обреновцу.

– Почаствовани смо што сте дошли у Обреновац. Настављамо наше пријатељство са Кубом преко амбасаде у Београду. Јако нам је значајно што као општина подржавамо бављење спортом, као и ваша земља, а посебно смо поносни што један успешан обреновачки клуб носи име вашег најбољег шахисте и светског шампиона. Ми ћемо бити домаћини Вама и у наредном периоду и надам се да ћемо се често виђати и у Обреновцу и на другим местима. Хвала Вам на посети и уживајте данас у нашем граду – рекао је Чучковић.

Њена Екселенција амбасадорка Кубе Адела Мајра Руиз Гарсија је приликом посете рекла:

– Веома ми је драго што сте ме позвали да дођем у ваш град и што сте нас овако лепо примили. Оно што ме је заиста одушевило јесте што овај клуб носи име по нашем највећем спортисти и великом шампиону и што велики број деце овде тренира и учи тајне шаха. Док на зидовима стоје слике Хозе Раула Капабланке осећам се као на Куби. Упозната сам са радом претходне амбасадорке која је одржавала више него пријатељске везе са овим клубом и општином Обреновац и обећавам да ће се та пракса наставити и у будућности – поручила је амбасадорка. 

ambasadorkakube nova

Председник Шаховског клуба ”Хозе Раул Капабланка” Драган Тришић истакао је да у клубу има преко педесет чланова, а од тога 35 деце.

– Наш клуб је успео да пређе у виши ранг такмичења у сениорској конкуренцији. Као и сваки добро организвоан клуб велике напоре улажемо у најмлађе. Ова посета новопостављене амбасадорке Кубе је само наставак сарадње коју овај клуб има са том земљом и надам се ће се и у будућности ова сарадња развијати као и до сада – казао је Тришић.

Иван Јегоровић, помоћник председника ГО Обреновац, рекао је да је амбасадорка Кубе указала велику част Обреновцу овом посетом. 

Шаховски клуб ”Хосе Раул Капабланка” основан је 19. новембра 2009. године на дан рођења кубанског шаховског велемајстора. 

{youtube}pdykcLNBsGk{/youtube}