Представници Градске општине Обреновац обишли су данас радове на изградњи кровне конструкције на фискултурној сали у Првој обреновачкој основној школи.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је најважније да иза сваке администрације остану конкретна дела.

– Градитељи Обреновца који су градили Спортско-културни центар, насеља Дудови или Ројковац су данас сигурно поносни када виде да смо способни да у овом тешком времену направимо један овако изузетан објекат који ће бити један од најлепших и најмодернијих у Србији. Чим овај објекат завршимо прелазимо на изградњу фискултурне сале у Грабовцу, јер приоритет Градске општине Обреновац је да створимо једнаке услове за децу из села и града – казао је Чучковић.

Жељко Јоветић, председник Скупштине градске општине Обреновац, рекао је да се дуго чекало на изградњу ове фискултурне сале.

– Раније је на овом простору био објекат који је више личио на шупу него на фискултурну салу. Данас ова зграда поприма обрисе онога што је професор Митровић замислио када је пројектовао ову салу. Прва обреновачка основна школа следеће године слави 190 година постојања и никада није имала своју салу за одржавање наставе физичког васпитања. Овај објекат ће бити врхунског квалитета и неће нарушавати изглед овог краја, јер се део објекта налази под земљом, а само три метра изнад земље. На тај начин се архитектонски уклапа у овај амбијент. Морам да напоменем да неће бити прекидања радова, јер ће се након покривања радови наставити унутар објекта и у следећој школској години ће се отворити за употребу – рекао је Јоветић. 

Заменик председника ГО Обреновац Драгослав Мршевић рекао је да је сентиментално везан за ову школу, јер је исту и сам похађао.

– Пре неких четрдесетак година ја сам током школовања у овој школи наставу физичког имао у згради Соколског дома. Драго ми је што ће нове генерације стасати у овој новој хали и што ће се под будним оком стручњака правилно развијати – поручио је Мршевић. 

Новица Филиповац, члан Већа ГО Обреновац, најавио је да ће након завршетка изградње ове фискултурне сале, у сарадњи са Министарством просвете, науке и технолошког развоја, почети тотална реконструкција школе у Звечкој, као и да је у плану изградња фискултурне сале у школи у Грабовцу. 

{youtube}ERfgiLHb7ww{/youtube}