Радови на гасификацији Градске општине Обреновац теку по планираном распореду и у току су радови на гасификацији месних заједница Мислођин, Јасенак и Дражевац. Данас су радове на гасификацији обишли представници општине Обреновац.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је рекао да је најава почетка изградње гасовода ”Јужни ток” велика вест за Србију.

– Радови на изградњи гасовода ”Јужни ток” ће почети за неких петнаестак дана и то је сјајна вест за Србију и за Обреновац. Енергетска независност земље је јако значајна и морамо да створимо услове да када се гасовод ”Јужни ток” завши постоје практично капилари свих инсталација у нашој општини. Скоро 450 километара гасоводне мреже је урађено кроз општину Обреновац и у наредним деценијама и нашој деци и нашим унуцима ће тај енергент бити на располагању. Такође, и у централним градским индустријским зонама ће гас бити на располагању свима онима који ће у будућности инвестирати у Обреновцу – казао је Чучковић. 

Драгослав Мршевић, заменик председника ГО Обреновац, истакао је да је значај овог пројекта што је на потпуно равноправан начин обухватио целу општину.

– Свих двадесет и девет месних зајеница са територије општине Обренвоац је обухваћено изградњом гасоводне мреже, чиме су покривене и сеоске и градске месне заједнице. Када се каже гасификација, углавном се мисли на грејање домаћинстава, али су могућности које пружа гас немерљиво веће. Сада ће призвођачи поврћа, зачинског биља, цвећа и други привредници којима је гас неопходан као енергет моћи да повећају своју производњу. Такође, то би требало да доведе до запошљавања и повећања производње у свим сегментима привреде. Морам да похвалим извођача радова који је професионално приступио овом послу. До сада нисмо имали никакве инциденте и увек се ситуација враћа у пређашње стање, тако да се по завршетку радова и не види да је туда прошао гасовод – казао је Мршевић. 

Председник Скупштине градске општине Обреновац Жељко Јоветић подсетио је да је је од потписивања уговора до сада одрађено три четвртине посла. 

– Пре петнаест месеци општина Обреновац је потписала уговор са “Србијагасом” о изградњи гасоводне мреже кроз Обреновац и до сада је одрађено скоро 450 од планираних 600 километара. После равничарског дела где су услови за рад били лакши, сада се радови изводе где има брда, клизишта и кривина и услови су доста тежи. Међутим, извођач радова одлично одрађује свој део посла, тако да не сумњамо да ће се радови привести крају како је и планирано. Финансијер ових радова је предузеће ”Србијагас” у вредности од око 30 милиона евра и Градска општна Обреновац не издваја никаква средства за овај пројекат. Сигуран сам да свака кућа која добије гас бива вреднија после те инвестиције, тако да ће се изградња ове гасоводне мреже вишеструко исплатити грађанима Обреновца – закључио је Јоветић. 

{youtube}PM_DK1veWHQ{/youtube}