Предузеће ”Империјал стоун” је мала породична каменорезачка фирма која тренутно запошљава пет радника. Предузеће је ове године проширило своје капацитете и изградило нову халу за полирање камена, те ће ускоро запослити и нову радну снагу.

Представници општине су данас обишли нову халу предузећа и председник општине Мирослав Чучковић је том приликом истакао значај развоја малих породичних фирми за привреду Обреновца.

– Непрекидно смо на терену са малим обреновачким привредницима и јако нам значи да се развијају мале породичне фирме. Девет нових радних места у овој компанији је злата вредно, пре свега, за Барич и за браваре и мајсторе из Барича који данас немају посао. Наша обавеза је да склањамо административне препреке и стварамо могућности за рад. Радује нас што мале обреновачке фирме доста добро пролазе на београдском тржишту. Ова фирма је, на пример, добила велики посао и треба да уради 21 објекат преко пута Београдске арене – рекао је Чучковић.

Влада Љуна, власник предузећа ”Империјал Стоун”, се овим послом бави већ 30 година.

– У Далмацији сам још 1983. године почео да се бавим овим послом. После ратних дешавања дошли смо у Малу Моштаницу где имамо малу радионицу финалне обраде. Овде је велика потражња за каменом и облагањем степеница. Реширили смо да проширимо производњу и да сечемо блокове и полирамо услужно за колеге. Фирма се налази на једном хектару, хала је око 650 метара квадратних. У општини смо имали подршку при обезбеђивању грађевинских и осталих дозвола за халу, а данас сам са председником највише разговарао о запошљавању нових радника. Планирамо да наредне године укупно имамо 15 радника, занатлија и каменорезаца – казао је Љуна.

Помоћник председника општине Иван Вујић је нагласио да општина Обреновац жели да помогне свим инвеститорима који су спремни да у Обреновцу уложе новац.

– Ако је будућим инвеститорима потребна помоћ када је упитању прибављање неопходних сагласности или нека друга врста дозвола, ми им стојимо на располагању и могу нас контактиратин на број телефона 011/ 8726 401 – истакао је Вујић.

{youtube}NcCJvMW4vaQ{/youtube}