Данас је у Малој Моштаници одржано освећење темеља храма Свете Великомученице Недеље. Освећење је обавио Његова Светост патријарх српски господин Иринеј са служитељима Српске православне цркве.

 
Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић је рекао да је огроман број Обреновчана у љубави и вери дошао да поздрави Његову светост патријарха Иринеја.
 
– Јако нас радује што је шетња кроз Малу Моштаницу са преко 1000 људи показала колико наш народ искрено верује у обреновачку цркву, колико је са својом општином и месном заједницом. Обавеза је државе и јавних предузећа да донирају средства, али неће се ниједна црква у Обреновцу изградити, мислим на храм у Скели, храм на Ушћу и храм у Белом пољу, без прилога људи који су из својих домаћинстава издвојили колико год су могли. Неко је издвојио 1000 динара, неко је донео циглу или флашу ракије, и та солидарност је нешто што даје резултат и кад је у питању изградња храмова и када је у питању брига о социјално угроженим категоријама становништва – казао је Чучковић. 
 
Патријарх Иринеј је обраћајући се окупљеним грађанима истакао:
 
– Света великомученица Недеља је велика светитељка и велики сведок православне вере и њој, ви на овом дивном месту у овом дивном селу, подижете лепи будући храм. Овом светом чину, браћо и сестре, не радујемо се само ми који смо присутни овде, ваши свештеници и наш благочестени народ. Овоме се радује Господ, Свети Сава и сви светитељи рода нашега. 

Председник Савета месне заједнице Мала Моштаница Иван Лазаревић захвалио се свим грађанима који су присуствовали догађају, као и свима који су донирали средства за изградњу храма.

 

– У име свих мештана Мале Моштанице желео бих да изразим велику захвалност Његовој  светости патријарху господину Иринеју који је данас освештао темеље нашег храма. Након вишевековног постојања нашег села, Мала Моштаница коначно гради свој храм. Градња почиње управо данас – казао је Лазаревић.

Јереј Предраг Живковић је истакао да се захваљујући донацијама данас креће у градњу храма и искористио прилику да позове све људе добре воље да помажу и даље изградњу. 

{youtube}1h8Gsa5p7Og{/youtube}