Нови Закон о легализацији објеката ступио је на снагу 1. новембара 2013. године, што значи да се поново покреће процедура легализације објеката. Објекти који су изграђени без дозволе и после 2009. године моћи ће да се легализују, а њихови власници имају рок од 90 дана да општини Обреновац поднесу захтев.

Весна Ђоковић, начелница Одељења за урбанизам и комунално-грађевинске послове општине Обреновац, рекла је да то одељење после 1. фебруара 2014. године неће моћи да прима нове захтеве за легализацију.

– Сви који имају бесправно саграђен објекат или бесправно започето грађење објекта могу да понесу захтев и да тај објекат легализују. Мислим да је прилика да и они који имају привремене грађевинске дозволе искористе ову процедуру како би своје дозволе претворили у трајне. Закон је поделио објекте до 300 квадрата и преко 300 квадратних метара где се прописује шта је потребно приложити од документације, међутим, подносиоци захтева ће у конкретним случајевима писмено бити обавештавани шта је неопходно доставити – казала је Весна Ђоковић. 

{youtube}ctIXZn_8bXQ{/youtube}