Данас су почели радови на реконструкцији дела пута Грабовац-Бањани у дужини од скоро пет километара. Раднике су тим поводом посетили представници Градске општне Обреновац и околних месних заједница.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић је рекао је да је овај пут у надлежности републике, али да општина Обреновац нема времена да чека.

– Мислимо да је одговорно да урадимо деонице Грабовац-Бањани и Степојевачки пут до Конатица. Та два пута су јако значајна, јер пружају прилику становницима села која гравитирају ка овом путу пристојну саобраћајницу до њихових кућа. Машине се неће гасити и обнова Обреновца је незаустављива. Неколико централних и сеоских саобраћајница ће бити реконструисано и грађани ће имати прилику да виде да овај град иде напред – казао је Чучковић. 

Заменик председника ГО Обреновац Драгослав Мршевић нагласио је да без јаког села нема ни јаке општине. 

– Када су школска дворишта пуна деце, када су порте цркви пуне празником или недељом, када су магазе и силоси пуни житарица то онда значи бољитак за све нас. Да би тако и било ми морамо омогућити тим људима инфраструктуру. А то подразумева и ову реконструкцију  пута, ширење водоводне мреже, као и гасовод који је прошао кроз сва села. Квалитетни услови за живот су предуслов да село живи, а ми се трудимо да наши суграђани у сваком делу Обреновца имају подједнаке услове за живот – казао је Мршевић.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Слободан Молеровић подсетио је да су припремне радње одузеле доста времена и енергије.

– Припремне радње, као и набављање свих потребних сагласности и дозвола је готово и данас смо почели са радовима на тоталној реконструкцији овог дела пута. Вредност ове инвестиције је 60 милиона динара. Пут ће бити проширен за пола метра и сви пропусти која су уска грла на овом путу биће проширени, тако ћемо добити једну веома квалитетну саобраћајницу: Ми радимо тренутно на пројекту реконструкције и другог дела пута, као и сабраћајнице Степојевачког пута до Конатица. Очекујемо да ти радови отпочну на пролеће – казао је Молеровић.

Алексаднар Лукић, заменик председника Скупштине градске општине Обреновац, апеловао је на суграђане да имају стрпљења током извођења радова. 

– У наредних шездесет радних дана машине ће бити свакодневно на терену и ја молим све суграђане који користе овај пут да имају стрпљења и да поштују сигнализацију како не би долазило до застоја у раду и како би се радови на реконструкцији завршили у року у ком је и планирано – рекао је Лукић.

Председник Савета месне заједнице Грабовац Раде Ђурић захвалио се представницима Градске општине Обреновац јер су испунили обећање од пре годину дана и што су после 40 година од када је изграђен пут коначно успели да реше проблем мештана тог дела Обреновца.

{youtube}TpeAtyYv0kQ{/youtube}