Данас је слава цркве Светог Димитрија у Љубинићу. Тим поводом јутарњој литургији и сечењу колача присуствовали су представници Градске општине Обреновац., чланови Савета месне заједнице Љубинић, чланови Црквеног одбора и велик број мештана.

Протонамесник Бојан Чотрић истакао је да је Свети Димитрије заштитник села Љубинић. 

– Наш храм носи име по заштитнику села Светом Димитрију. Драго нам је што смо успели да у организацији славе учествује читаво село. На овим просторима је то ретко и ја сам задовољан због чињенице да су овде мештани веома сложни – казао је протонамесник Чотрић.

Председник Савета месне заједнице Милета Стефановић рекао је да је ово трећи пут да се на овакав начин обележава слава.

– Данас је Свети Димитрије, у народи познат као Митровдан, и то је слава нашег села. Прославу организује Црквени одбор уз помоћ Месне заједнице Љубинић и свих мештана у селу. До скоро је био обичај да једна имућнија породица организује славу и буде домаћин. Данас је цело село организовало ову прославу и село је домаћин на овој слави. Данас очекујемо до четири стотине званица током целог дана. За време поднева биће организован свечани ручак, а и ученици из основне школе су припремили пригодан културно уметнички програм – казао је Стефановић.

{youtube}MJCXpxPO_7A{/youtube}