На гробљу у Белом Пољу у току су радови на постављању јавне чесме. Захваљујући залагању Савета месне заједнице направљена је водоводна мрежа у дужини од 350 метара како би на гробљу била постављена чесма.

Председник Савета месне заједнице Бело Поље Драган Дивнић рекао је да ће радови бити готови до краја недеље.

– Радови иду јако брзо и ми већ смо при крају са постављањем цеви и довођењем воде на гробље. Радове је финансирала месна заједница, док нам је ЈКП ”Водовод и канализација” донирало материјал за водоводну мрежу. Такође, у плану је прављење предрачуна за изградњу капеле на гробљу. Планирамо да се ове године одради и пројекат за изградњу канализације у оним деловима Белог Поља где је тренутно нема. Што се тиче насеља Шљивице, тамо је најлакше одрадити канализациону мрежу, али тамо постоје други проблеми. Наиме, стање на терену је такво да нису решени имовинско-правни односи и општина не може да гради инфраструктуру док се власнички односи не реше. Сарадња са Градском општином Обреновац је на јако добром нивоу и тако ће бити и убудуће, али грађани Белог Поља се морају и сами потрудити да уреде своју месну заједницу – казао је Дивнић.

Маријана Спасић, из ЈКП ”Водовод и канализација”, је објаснила да су у току радови на постављању јавне чесме.

– ЈКП ”Водовод и канализација” је на захтев Месне заједнице Бело Поље донирало материјал за овај део водоводне мреже, док све остале радове они изводе самостално. Наше предузеће припрема пројектну домументацију за изградњу канализације у насељу Шљивице и наставак изградње у Белом Пољу. Велики проблем нам стварају нерешени имовинско-правни односи на путевима куда треба да прође канализациона мрежа. Подсетићу да је закон такав да ништа не сме да се ради док не реше ти проблеми и док се власници не одрекну дела пута у име државе. Ми радимо предано да те проблеме отклонимо и надам се да ће све бити како треба и да ће наредне године бити одрађена пројектна документација – најавила је Маријана Спасић. 

Помоћник председника општине Иван Вујић је рекао да ће коначан изглед гробље добити изградњом капеле и нагласио да ће Градска општина Обреновац помоћи да се све дозволе за изградњу добију у најкраћем могућем року.

{youtube}9g_cZ1aNeX0{/youtube}