У току су радови на приреми и проширењу топловодне мреже на две локације у Обреновцу. На Забрежју се изводе радови на прикључењу корисника у улици Александра Аце Симовића.

Према речима директора ЈКП ”Топловод” осам кућа у улици Александра Аце Симовића није било прикључено на топловодну мрежу због административних и имовинско-правних проблема.

– Од када је топловодна мрежа прошла овуда око четрдесетак људи је имало проблем да се прикључи на топловодну мрежу. Ми смо сад уз помоћ Градске општине Обреновац успели да решимо тај проблем и да ових осам кућа добије грејање. Ово није једина оваква ситуација коју смо успели да решимо у протеклих годину дана. На време смо одрадили припремне радње и временске прилике нам иду од руке тако да ћемо радове врло брзо привести крају и свака кућа ће ускоро добити разводни орман на свом зиду. Што се тиче Дома културе Забрежје у току је пројектовање  унутрашње инсталације и ради се пројекат примарне мреже са подстаницом, тако да у наредном периоду очекујемо да овај посао бити завршен на добробит свих који живе у Забрежју. У Белом Пољу је планирано да се одради пројектовање за изградњу мреже у свим оним зонама које су изостављене претходном документацијом и у наредном периоду нас очекује реализација тих пројеката – казао је Ивковић.

Председник Савета месне заједнице Забрежје Дејан Маринковић рекао је да је Савет и направљен да решава комуналне проблеме житеља Забрежја.

– Ово је био један од горућих проблема које смо имали у нашој месној заједници и јако смо задовољни што смо успели да га решимо и уведемо грејање нашим комшијама који на то чекају већ неколико година. Остало нам је да топлификујемо део улице Савска и део око ”Кајак шупе”. Такође, један од приоритета је и увођење грејања у Дом културе, јер  наши суграђани доста користе тај простор. Имамо много омладине у КУД-у ”Бора Марковић”, а ту су ловачка, риболовачка и голубарска удружења која преко зиме обустављају свој рад јер нема грејања – рекао је Маринковић.

Александар Богићевић, члан Већа ГО Обреновац, рекао је да ће се у Месној заједници Бело Поље наставити радови на проширењу топловодне мреже. 

– План је да се се прво ради пројектовање и анкетирање грађана у најгушће насељеном делу Белог Поља. То су улице: Кузмановића, Виноградић, Јевтића сокаче, делови улице Белопољска… Очекујемо да се почетком наредне године крене са радовима у овом делу Белог Поља – казао је Богићевић.

У Белом Пољу се тренутно извршавају завршни радови на изградњи секундарне мреже конзумног подручја ”Бело Поље 8”. Овом фазом ЈКП “Топловод” завршава инвестиционо улагање у овај део града, чиме се стичу услови за прикључење нових корисника на топловодну мрежу.

{youtube}EpRXWd3v3YU{/youtube}

{youtube}N_yzT39WSsU{/youtube}