У Месној заједници Звечка у току је извођење радова на насипању 700 метара атарских путева. Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Слободан Молеровић рекао је да се овим радовима завршава сезона уређења атарских и некатегорисаних путева за ову годину.

– Ове године смо каменом са пруге насипали путеве у четири месне заједнице. У Звечкој смо направили нови пут у дужини од преко 700 метара и насули га каменом са пруге који добијамо од ПД “ТЕНТ”. Паралелно са овим радовима уређујемо и атарске путеве на још неколико локација у дужини од око 20 километара и тај посао биће готов у наредних десетак дана – казао је Молеровић. 

Председница Савета месне заједнице Звечка Александра Јовановић рекла је да је овај пут јако битан за све оне који гравитирају ка центру села.

– Овај пут није класичан атарски пут, јер овај пут спаја улице Слободана Чанића и Чеде Тодоровића и на тај начин повезује ваљевски са шабачким путем. Самим тим грађани ће имати много краћу релацију до самог центра Звечке и до гробља. До сада се околним путем ишло до гробља око 12 километара, а сада је овом трасом пут скраћен за неких десет километара. Такође, околне њиве које се овде налазе и пољопривредници који их обрађују много ће лакше долазити до својих парцела. Пут је добро одрађен, ископани су канали поред самог пута, тако да више неће бити проблема са огромним рупама и блатом које остаје иза механизације, нарочито у време сетве као што је тренутно случај – објаснила је Александра Јовановић. 

{youtube}x4KfKZR2-0I{/youtube}