У галерији Спортско-културног центра “Обреновц” одржан је састанак представника Градске општине Обреновац, директора јавних предузећа и представника савета месних заједница.

Заменик председника Градске општине Обреновац Драгослав Мршевић подсетио је да је прошло годину дана од формирања савета месних заједница.

– Представници општине Обреновац, чланови Већа и директори јавних предузећа су данас на састанку разговарали са представницима свих 29 месних заједница о проблемима које имају и анализирали смо учинке у месним заједницама. Покушавамо да нађемо најбоља решења у месним заједницама и да се реализују планови до краја године, као и да заједно планирамо активности које ће се радити у наредној години. На састанку је било речи и о припреми за организовање зимских служби. Важно је да спремно дочекамо падавине и да функционисање града и месних заједница буде на задовољавајућем нивоу када падне снег – казао је Мршевић. 

Милорад Мијаиловић, члан Већа ГО Обреновац, рекао је да  је састанак конципиран тако да се сви проблеми изнесу и покушају да се реше.

– До сада смо се виђали чешће, сада је то једном месечно и на овом састанку смо поред проблема који постоје у месним заједницама анализирали учинке и резултате који су до сада постигнути. Оно што је битно је да ће се савети обратити свим грађанима са оним што су урадили у својим месним заједницама. Градска општина је помогла у одрађивању промотивног материјала и свако ће у свом поштанском сандучету добити памфлет са оним што је урађено у њиховим месним заједницама – казао је Мијаиловић.

Председник Савета месне заједнице Рвати Љубомир Човић истакао је да је и поред велике кризе много тога урађено.

– Иако је криза велики радови су у току у Месној заједници Рвати. Тренутно се изовде радови на ревитализацији Немањине улице, асфалтирали смо Колубарску улицу, средили уличну расвету у Ројковцу. Имамо обећање да ће се са поправљањем уличне расвете наставити. Морам да похвалим општину Обреновац са којом имамо одличну сарадњу и ја се надам да ћемо успети да доста тога урадимо до краја ове и у току наредне године – казао је Чолић.

{youtube}jYglJNq6xvY{/youtube}