У улици Вука Караџића на подручју топловодне подстанице 16А завршено је извођење радова на реконструкцији секундарне топловодне мреже. У близини подстанице се налази зимска служба и складиште соли Предузећа за путеве “Београд”, што је годинама доводило до тога да се со услед спирања шири целим подручјем и проузрокује труљење цеви.

У том делу града грејање ће бити пуштено током дана, а председник општине Мирослав Чучковић обишао је домаћинства која се налазе у овом подручју и поручио им да је Општинско веће донело закључак да се асфалтна база исели како би трајно решили проблем у овом делу града.

– Недопустиво је да со нагриза темељ кућа и то морамо да решимо у најскорије време. Не постоји проблем који се не може решити. У овако тешкој економској ситуацији, последње што грађанима треба је да их нервирају службе јавних предузећа. Истрајност и посвећеност послу је нешто на чему ја лично инсистирам и провео сам време са радницима док нису све завршили. Јако је значајно што се екипа младих радника који су тек почели да раде показала на делу и што ће грађани после пет година имати решен проблем – казао је Чучковић.

Драган Танасић из улице Вука Караџића каже да со из асфалтне базе ствара велике проблеме.

– База соли нам је стварала велике проблеме јер нагриза цеви и сваке године смо имали проблеме и застој са грејањем. Најбоље би било да се та база премести ван града, а тај простор на пример може да се искористи за градњу зграда – предложио је Танасић.

Снежана Томић из улице Вука Караџића је похвалила брзину и ефикасност извођења радова. 

– Изузетно сам задовољна екипом која је радила на терену, урадили су свој посао у најкраћем могућем року и по тешком времену, у неким моментима су били до колена у води. Све су ревносно завршавали, данас ћемо бити прикључени на грејање па ћемо успети да смањимо хладноћу у кући – рекла је Снежана Томић.

{youtube}wpnvcigNIQw{/youtube}