У Месној заједници Стублине у току су радови на реконструкцији пута за копове од центра Стублина до старе железничке станице у дужини од 700 метара. Радови укључују насипање и асфалтирање пута, као и изградњу тротоара. 

Извођач радова је предузеће ”Београдпут”, а радови би требало да буду готови за десет дана. Представници општине Обреновац обишли су данас радове на овој деоници.

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић је приликом обиласка радова нагласио да ће грађевинска сезона у Обреновцу трајати док временски услови то буду дозвољавали. 

– Машине се неће гасити у Обреновцу, само најјачи мраз на кратко може да нас прекине. Толико ствари је остало које у претходних 20 година нису урађене да морамо једну по једну да радимо. Ту мислим и на реконструкцију бањанског пута, као и овај пут у Стублинама који је без тротоара био небезбедан за децу и грађане. Сматрам да ће у врло блиској будућности, то јест око Божића када се ови радови заврше, свака од ових саобраћајница имати леп и нови изглед – казао је Чучковић.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Слободан Молеровић је замолио мештане за разумевање док трају радови. 

– На захтев грађана који живе у овом делу Стублина на некадашњој железничкој станици после 40 година ради се тротоар који ће омогућити безбедно пешачење до центра Стублина. Чекамо да се терен осуши с обзиром да су биле кише, јер ако на мокру подлогу будемо стављали камен, ништа нећемо постићи – објаснио је Молеровић.

Мештанин Стублина Драган Николић, који живи у овој улици, сматра да радови теку споро, али се нада да ће када буду готови све изгледати много лепше и примереније. 

{youtube}35g-05eMkyQ{/youtube}