Повод за моје данашње обраћање јавности као председника општине је низ неистина које су изнешене у просторијама РБ “Колубара” од стране генералног директора, који је данас и на функцији председника општинског одбора једне политичке партије. Мислим да као председник не треба да коментаришем изјаве других странака, нисам то радио протеклих годину и по дана, али данас је то неопходно јер је истина једна и непобедива.

Прва тврдња господина Грчића била је да је он тобоже спречио пљачкашку приватизацију компаније ”ПРО ТЕНТ”. Та компанија је државна компанија у стопроцентном државном власништву. Године 2005. смо сви заједно, ја лично, руководство “ТЕНТ”-а, као и скупштина “ПРО ТЕНТ”-а у којој данас седе исти људи, пре свега мислим на професора Костића који је био и помоћник министра у оној Влади, а и данас је, донели одлуку да та компанија буде државна и да не буде приватизована, тако да никада није ни објављена приватизација. Стога је та лаж јасно изречена из потпуно политичких разлога и нема везе са истином. То је као када бих ја рекао да сам као председник општине спречио приватизацију Полицијске станице у Обреновцу или Дома здравља у Обреновцу.

Друга велика неистина је да је он спречио пљачкашку приватизацију Хотела “Обреновац”. Управо на моје инсистирање Министарство омладине и спорта је донело одлуку да се прекине процес приватизације хотела у Обреновцу, да се он направи државном установом и тај објекат никад није био у процесу приватизације, нити је објављена његова продаја. У том послу су са мном тада учествовали чланови скупштине ”Сава ТЕНТ-а”, данашњи директор “ТЕНТ Б” господин Лукић, мој заменик Драгослав Мршевић, као и руководство “ТЕНТ”-а и Хотела. Ове ствари су врло брзо и лако доказиве. Истина је и оно што је господин Грчић и сам признао, а то је да је он лично спречио реконструкцију хотела и да је он тобоже са синдикатом који је обманут спречио да се уложи 352 милиона динара државних средстава у реконструкцију тог хотела. Поред те опструкције, која за циљ једино има да се овај град учини ружнијим и лошијим, ту смо имали ситуацију да смо морали да се боримо за заостале зараде и за исплату отпремнина радницима за коју сте, надам се, сви видели да је успешно реализована у сарадњи са Владом Републике Србије.  

Трећа неистина која је изнешена и која може да има далекосежне последице по будућност и Србије и Обреновца и свих страних инвестиција јесте да је он покренуо истрагу за преиспитивање приватизације компаније ”Колубара Универзал”. Та компанија је у процес приватизације била пуштена од стране Владе Републике Србије 2005. године. Лично је актуелна министарка енергетике Зорана Михајловић, мене предложила као човека за кога је знала да ту ствар може да обави савесно, поштено и одговорно. Влада Републике Србије је на међународном тенедеру продала ту компанију највећој немачкој компанији ”Континетал” и та компанија је уплатила у наш буџет преко милијарду динара. Оно што је данас опасност јесте када се изговара једна таква лаж од стране директора РБ “Колубара”, можемо за последицу имати да као држава изгубимо кредибилитет јер не поштујемо своје законе по којима је у јавном међународном тендеру ова немачка инвестиција извршена. Данас немачка компанија ”Континетал” запошљава 100 људи више него што је тада запошљавала, просечне плате су близу 100 хиљада динара, и донела је одлуку и направила нову фабрику у Суботици где запошљава преко 500 Суботичана на основу тога што је имала добру сарадњу са Владом и Министарством привреде.

Четврта ствар тиче се локалних избора и промене власти неким насилним, кафанским путем. Она је годину и по дана најављивана, ја сам годину и по дана радио и ћутао, а овим путем саопштавам да ћу се поново кандидовати за председника општине Обреновац. Једино су грађани Обреновца ти који могу дати или одузети мандат на предстојећим изборима који ће се десити. Ја се својих комшија не плашим, суда Обреновчана се не плашим и надам се да ћемо успешно моћи да градимо будућност нашег града у наредној деценији с обзиром на то какви нас изазови очекују и какви су развојни потенцијали нашег града – рекао је Мирослав Чучковић, председник Градске општине Обреновац, на данашњој конференцији за медије. 

{youtube}H5QTtv90Ovc{/youtube}