Јавно комунално предузеће “Обреновац” за време одржавања вашара ради под повећаним обимом посла. Заменик директора ЈКП “Обреновац” Зоран Лапчевић истиче да се годинама уназад подиже ниво активности током одржавања вашара.

– Из године у годину ми повећавамо и број ангажованих људи и ниво активности које радимо током вашара како би успоставили висок ниво одржавања јавне хигијене у граду. Радници ЈКП раде непрестано и током вашара и ноћу, а све у циљу да ујутру Обреновчане дочекају чисте улице. Вашар привлачи велики број гостију, тако да су насеља у близини вашаришта под великим притиском возила и комуналног отпада који се настаје тих дана. Ми поред ванредних активности радимо и на редовном одржавању насеља. Тренутно је у Тополицама у току и одношење сувог лишћа.  Најкризнија ситуација је у самом насељу Тополице, које је највише оптерећено. Данас је ситуација много боља него што је била претходних година зато што се више предузећа укључило у увођење комуналног реда. Увек има људи који не поштују правила и паркирају се на зеленим површинама и на тај начин чине прекршај који се санкционише – казао је Лапчевић. 

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је комунални ред за време одржавања вашара сваке године на вишем нивоу.

– Желим да се захвалим свим радницима ЈКП “Обреновац” и ЈКП “Паркинг сервис” што успевају да одрже комунални ред у граду. Све саобраћајнице и зелене површине су очишћене. Имамо преко триста паркинг места у околини хотела и базена, али некоме је лакше да паркира на траву.У том случају комунална инспекција то возило уклања. Такво бахато понашање нарушава ред и мир, пре свега становника насеља Тополице, али и свих других јер се уништавају стазе које су намењене за пешаке и бициклисте. Ми ћемо сваки такав вид понашања санкционисати као што смо и до сада то радили, јер ред се мора поштовати и Обреновац мора да изгледа као било који европски град – рекао је Чучковић. 

Током и након одржавања вашара одвезе се неколико десетина тона ђубрета као и другог комуналног отпада, а ЈКП “Паркинг сервис” однесе око стотину непорописно паркираних возила за два дана.

{youtube}FaV5Cv9Bi64{/youtube}