ЈКП ”Топловод” почело је радове на реконструкцији дела магистралног вода топловода у наставку Улице Краља Александра који ће омогућити квалитетније грејање Хотела ”Обреновац” и базена. 

Према речима директора ЈКП ”Топловод” Бориса Ивковића дотрајале цеви су биле разлог ове интервенције.

– У дужини од преко седам стотина метара врши се замена цеви које су старе преко тридесет година. Овај део топловодне мреже је јако значајан због базена и Хотела “Обреновац”, као и новог бањског комплекса који ће се ускоро градити. На терену се налазе два извођача од којих је једна фирма из Обреновца и јако ми је драго што је наше предузеће успело да прође на тендеру. Предузеће ”Енерго-ток” ради машинске радове, а цеви се производе у Алексинцу, што значи да ми овим послом у потпуности користимо домаћу производњу и ослањамо се на српску привреду. Јако је битно да грађани знају где одлази њихов новац, јер ми ово финансирамо из сопствених извора и новац од наплате грејања улажемо у одрживост и поузданост система. Наша сврха и јесте да обезбедимо поуздано и трајно грејање за све грађане Обреновца. Вредност радова је око десет милиона динара и очекујемо да они буду завршени до краја грејне сезоне – казао је Ивковић. 

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић приликом обиласка градилишта рекао је да ће комплетна инфраструктура пратити изградњу улице Краља Александра.

– Ми смо расписали тендер за завршетак Улице Краља Александра и изградњу те саобрађајнице ће пратити изградња комплетне инфраструктуре. Дефинисали смо план развоја града да се у Рватима и у центру града не граде зграде, већ да се изградња врши уз широке улице и нове саобраћајнице. Сада то омогућавамо овим радовима. Јако је значајно да ћемо овом реконструкцијом омогућити не само да будући станари имају грајање у овом делу него да ће много боље грејање имати и Хотел “Обреновац” и базени. На базенима су постављени нови филтери, реконструисан је кров и сада се ради грејање. Спремно ћемо дочекати зимску сезону и опет имати најтоплији базен у Србији. Поносан сам на екипу ЈКП ”Топловод” која ради и викендом и до касно увече и која се труди да искористи сваки сат лепог времена како би посао завршили на време – рекао је Чучковић.

{youtube}N6uZkSEeaMs{/youtube}