Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић данас је обишао домаћинство породице Николић која се бави производњом кокошијих јаја.

На њиховој фарми, према речима Милорада Николића, има 2000 кока носиља.

– Ми се овом производњом бавимо од 1981. године. Пре мене овим послом су се бавили мој деда и отац, али су они пет година престали са производњом.  Ја сам прошле године одлучио да обновим производњу јаја. Раније смо имали око 10 хиљада кока носиља, а данас имамо око 2000 кокошака. Надам се да ће општина направити неке подстицаје и за произвођаче јаја, као што је то био случај са пластеницима. Даљи планови у прозводњи су да се повећа број кокошака за хиљаду, јер имам јако добро развијену тржишну и продајну мрежу и могу да продам пет пута више него што произведем. Тренутно је цена јаја задовољавајућа и то је одличан додатни приход у домаћинству – казао је Николић. 

Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић рекао је да је у претходном периоду општина финансирала израду пластеника, покривала субвенције за кредите и субвенционисала осигурање за усеве. 

– Са овим активностима ћемо наставити, јер је то прилика за људе који немају посао да се самозапосле у оквиру свог домаћинства. Мислим да се обреновачка мала привреда из области машинства и електонике мора ослањати на “ТЕНТ” и јавна предузећа и бити основни покретач у Обреновцу. Што се тиче пољопривреде, јако је битно да се што више младих људи попут Милорада определи за прераду и производњу пољопривредних произвда, меса, млека и јаја. На тај начин ћемо моћи да смањимо незапосленост у Обреновцу. И свако ко данас тражи посао у јавном сектору, а има земље можда би требало да размисли и уз помоћ наших програма дође до запослења и могућности да издржава своју породицу – рекао је Чучковић. 

{youtube}Eu6NVFlkGpw{/youtube}