Данас је у спортској хали Спортско-културног центра “Обреновац” одиграна рукометна утакмица између клуба ”Раднички” из Обреновца и клуба ”СК-БГ” из Београда.

Председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и председник Комисије за спорт Иван Јегоровић искористили су ту прилику да попричају са тренерима и играчима клуба.

Иван Јегоровић је у разговору истакао да је рукометни клуб ”Раднички” један од клубова са највећом традицијом у Обреновцу. 

– У рукометном клубу тренутно имамо стотину чланова, од чега је 57 деце у програму бесплатног тренирања који финансира општина. Захваљујући том програму покренуте су млађе категорије које су биле пред гашењем и данас имамо ситуацију да готово у свим школама у спортским салама млади рукометаши вежбају. То је једна лепа слика, јер су некад рукометне утакмице биле изузетно посећене и хала је била пуна публике. Заједно са управом клуба радимо на томе да се таква слика врати у Обреновац – рекао је Јегоровић.

Владан Васиљевић, тренер Рукометног клуба ”Раднички” рекао је да клуб има велике амбиције.

– Имамо три узраста дечака и сада треба да укључимо и четврту категорију. Постојеће категорије се већ такмиче у лигама Града Београда.  Цео први тим нашег клуба се састоји од деце од наших категорија и немамо ниједног играча са стране и то је оно што посебно радује. Деца су углавном из школа ”Посавски партизани” и ”Јефимија”, има их неколицина из школаеу Баричу и ”Јован Јовановић Змај”. У наредном периоду ћемо радити на томе да све школе буду заступљене, пошто смо ми једини мушки рукометни клуб на територији Обреновца – казао је Васиљевић. 

{youtube}htIBQLeCXWc{/youtube}