Поводом 99 година од преласка Прве армије војске Краљевине Србије у Аустроугарску данас су, у организацији Савеза потомака ратника 1912-1920 године, на споменик у Скели положени венци. У име Градске општине Обреновац венац су положили помоћник председника Драган Блажић и председник Савета месне заједнице Скела Живота Мирчетић.

У име Савеза потомака ратника 1912-1920 године венац је положио председник Савеза, пуковник у пензији, Љубомир Марковић. Марковић је том приликом рекао да Скела није једино месту где су данас одали почаст погинулим ратницима.

– Ми смо данас положили венце и на Легету где је Тимочка дивизија потпуно настрадала и где је у једном дану животе изгубило 6600 војника. Затим у Купинову где је Прва армија прешла реку Саву и продрла дубоко у непрјатељску територију и избила под падине Фрушке Горе. То је први пут да је нека страна војска згазила на тле Аустроугарске и данашњи датум се може узети као почетак краја једног великог царства какво је била Аустроугарска – казао је Марковић. 

Председник Савета месне заједнице Живота Мирчетић захвалио се гостима на обележавању овако великог дана за српску историју и најавио да ће се општина Обреновац сваке године одавати почаст славним српским ратницима. 

{youtube}0k4ivDJigPM{/youtube}