У оквиру обележавања 150 година имена Обреновца, 12. децембра у Обреновцу је одржан први по реду “САЈАМ ПРЕДУЗЕТНИШТВА ОБРЕНОВАЦ 2009” са циљем да се представе успешна МСП и предузетници са територије општине, али и да се промовише предузетништво као начин да се обезбеди посао за себе и друге.

Сајам је  организовала Градска општина Обреновац,  уз  стручну подршку Регионалног центра за развој МСП и предузетништва “Београд”, односно “Предузетничког центра у Обреновцу”.

На простору од преко 170м², представило се 36 излагача- МСП и предузетника са територије Градске општине Обреновац, пре свега они који се баве производним, занатским и услужним делатностима.
Сајам је отворио Мирко Кнежевић, члан општинског Већа задужен за привреду и предузетништво, после чега се излагачима и гостима обратио Жељко Јоветић, председник општине. У свом излагању, председник Јоветић је посебно указао на потребу да се на различите начине подржи развој предузетништва на територији општине, а ово је један од њих.

Иза тога, појединачно су се представили сви учесници. О томе чиме се баве и како раде, говорили су представници СЗР „Оков“, „Кулић“, „Машинац Митричевић“, предузећа „Драган Марковић“, „Монт“, „Беаутy“, „Еуробар“, „Вирага“, „Алатница Баровић“, агенције „Превент План“, „Обреновачка хроника“, Пчеларске задруге „Саће“, Удружења пчелара Обреновац, Драгомир Марјановић, власник рег. пољопривредног газдинства из Уроваца, биро за пројектовање „С.К.-План“, произвођачи цвећа Лекић Синиша и Иван Поповић, цвећара, „Слађа-С“, предузеће „Тулимировић“, пекаре „Код Жике“, „Тим“, „Тренд“ и многи други.