Почетак школске године обележен је у свим основним школама на територији Градске општине Обреновац. У истуреном одељењу Основне школе ”14. октобар” у Малој Моштаници одржан је пријем ђака првака. Том приликом Савет месне заједнице Мала Моштаница уручио је пригодне поклоне првацима.

Председник Савета месне заједнице Мала Моштаница Иван Лазаревић рекао је да Савет месне заједнице има изузетну сарадњу са Основном школом ”14. октобар” из Барича.

– Ми заједно са Градском општином Обреновац проналазимо начине за решавање њихових проблема. Данас смо поделили пакетиће у име Месне заједнице. То је само мали знак пажње према нашим првацима којих је ове године 17. Школу похађа 84 ученика и морам да нагласим да ово није први пут Савет МЗ Мала Моштаница поклања пакетиће основцима. Исту ствар смо урадили и за нову годину. Циљ нам је да у наредном периоду средимо грејање у школи, како се ђаци не би грејали на угаљ и дрва него на један савремен и еколошки начин, на пелет – казао је Лазаревић. 

Директор Основне школе ”14. октобар” из Барича Душан Микић рекао је да је та школа најопремљенија школа у Обреновцу.

– Ја морам да се похвалим да смо ми најсавременија и најбоље опремљена школа на територији наше општине. Од ове године имамо још једну дигиталну учионицу, потпуно опремљену фискултурну салу са свим потребним реквизитима за гимнастику. Такође поседујемо најсавременије кабинете за стране језике, исто тако свака учионица има компјутер и тренутно имамо више комада кино пројектора, тако да се настава полако осавремењава – казао је Микић. 

Микић је рекао да је ове године у Баричу уписано 76, а у Малој Моштаници 17 ученика, што је за тринаест ученика више него прошле године.

Иван Јегоровић, помоћник председника Градске општине Обреновац, истакао је добар рад Савета МЗ Мала Моштаница.

-Ово је одличан пример сарадње Савета месне заједнице и школе. Драго ми је што су чланови Савет данас обрадовали прваке са по једним пригодним пакетићем и на тај начин показали и деци, а и родитељима, да ће увек бити уз своје малишане и бринути о њима – казао је Јегоровић. 

Ненад Бјелица, члан Већа градске општине Обреновац, пожелео је окупљеним првацима у Основној школи ”14. октобар” у Баричу срећан почетак школовања и подсетио их да је пред њима најлепши период њиховог живота.

{youtube}EXe3Avsj2Cw{/youtube}