ПРОГРАМ КОРИШЋЕЊА СРЕДСТАВА БУЏЕТА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ ЗА 2009. ГОДИНУ ОПРЕДЕЉЕНИХ ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ ЗА ИСПЛАТУ СУБВЕНЦИЈА ЗА НАБАВКУ ОПРЕМЕ – ПРОТИВГРАДНИХ МРЕЖА ЗА ПОВРТАРСКУ И ХОРТИКУЛТУРНУ ПОЉОПРИВРЕДНУ ПРОИЗВОДЊУ РАДИ СМАЊЕЊА РИЗИКА НА ПОДРУЧЈУ ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ОБРЕНОВАЦ У 2009. ГОДИНИ

1. Овим Програмом утврђују се услови остваривања, начин коришћења и висина субвенција за набавку опреме – противградних мрежа за повртарску и хортикултурну пољопривредну производњу ради смањења ризика у овој производњи, као и у циљу подстицања бржег развоја пољопривредне производње и веће производње повртарских и хортикултурних производа на територији градске општине Обреновац.

2. Право на субвенцију имају пољопривредна газдинства са територије градске општине Обреновац (у даљем тексту: корисници регреса) уписана у Регистар пољопривредних газдинстава у складу са Уредбом о Регистру пољопривредних газдинстава (“Сл. гласник РС” бр. 119/08, 21/09 и 36/09).

3. Субвенција се утврђује за пољопривредно земљиште на ком су засејане повртарске и хортикултурне врсте, и то у висини од 3.000,00 динара за земљиште до 5 ари, 10.000,00 динара за земљиште од 5 до 15 ари и 15.000,00 динара за земљиште преко 15 ари.
Средства за субвенције и припадајуће законске обавезе обезбеђена су у буџету градске општине Обреновац за 2009. годину на позицији “Текуће субвенције за пољопривреду”.

4. Субвенција се остварује једном у току године. Захтеви се подносе до 15.12.2009. године, а исплата субвенција ће се вршити до краја 2009. године, на предлог стручне службе Управе градске општине, по прибављеном мишљењу Већа, по решењу председника градске општине о употреби средстава буџета опредељених за ове намене.

5. Захтев за остваривање субвенције се подноси Одсеку за привреду и финансије Одељења за привреду, финансије и друштвене делатности Управе градске општине Обреновац, на адресу Краља Александра I бр. 10, Обреновац.
Уз захтев корисник субвенције подноси:

  • фотокопију личне карте,
  • фотокопију легитимације пољопривредног газдинства, односно потврду о упису у регистар пољопривредних газдинстава,
  • фотокопију наменског текућег рачуна,
  • писану изјаву о засејаним површинама, у арима и
  • писану изјаву да ће субвенција бити употребљена за куповину противградне мреже и да ће рачун о куповини исте бити достављен до 01.03.2010. године надлежној стручној служби Управе градске општине Обреновац.

6. Надзор над спровођењем овог Програма вршиће Комисија Већа градске општине за пољопривреду и село.

7. Овај Програм објавити на огласној табли градске општине Обреновац, у месним заједницама градске општине Обреновац и у локалним средствима јавног информисања.