Поводом одржавања Меморијалног кошаркашког турнира ”Влада Ђукић”, који се одржава 29. и 30. августа у Обреновцу, данас је делегацију Кошаркашког клуба ”Раднички” и њихових гостију из италијанског клуба ”Фулго” примио помоћник председника ГО Обреновац Иван Јегоровић.

Он је том приликом подсетио да је Меморијални кошаркашки турнир ”Влада Ђукић” турнир са великом традицијом.

– Честитам Кошаркашком клубу ”Раднички” на организацији турнира и на покушају да очувају сећање на једног великана обреновачке кошарке као што је то био Влада Ђукић. Овај турнир је битан из више разлога, али најбитније је то што се развијају пријатељства са клубовима, како из земље, тако и из иностранства. Ово је турнир млађих категорија и тој деци ће неминовнно овакав вид такмичења и дружења значити много у даљем развоју, како на спортском, тако и на личном плану – рекао је Јегоровић.

Марко Бусоли, тренер Кошаркашког клуба ”Фулго”, рекао је да је презадовољан условима у Обреновцу.

– Већ смо трећи пут у Обреновцу и много нам је лепо овде код вас. Мислим да је то за децу јако лепо искуство, нарочито што је такмичарски део у другом плану, а дружење и ферплеј у првом плану. Ја једва чекам да ми Кошаркашком клубу “Раднички” узвратимо гостопримство током Ускрса следеће године. Током протеклих година нашег дружења развила су се пријатељства међу децом која се одржавају преко друштвених мрежа, тако да смо ми међусобно стално у контакту – казао је Бусоли.

Срђан Милосављевић, тренер Кошаркашког клуба “Раднички”, је рекао да је ово седми пут како се организује овај меморијални турнир.

– У почетку смо се орјентисали само на домаће екипе, а тенденција је била да то буду млађе категорије, мада је један од турнира био и сениорски. Италијанске екипе нам долазе већ четврту годину. Оно што је занимљиво је да се окупљају најмлађе категорије којима овакав вид турнира и највише значи.  На турниру учествује осам екипа, од којих је неколико из Обреновца, једну екипа из Умке и две екипе из Београда. Турнир је осмишљен тако да је такмичарски део у другом плану, иако ће сви добити награде и пехаре. Акценат је на дружењу и ферплеју. Ја морам да напоменем да је овај турнир направљен како би очували сећање на Владу Ђукића, нашег тренера који је све нас увео у свет кошарке и усмерио живот свих нас према кошарци – казао је Милосављевић. 

Породица Ђукић захвалила се КК ”Раднички” и ГО Обреновац на организацији турнира. 

{youtube}GFE9yXgq7gk{/youtube}