Припреме на сређивању школа за почетак нове школске године у пуном су јеку. Председник Градске општине Обреновац је данас са сарадницима обишао радове у основним школама ”Посавски партизани” и ”Јован Јовановић Змај” и том приликом рекао да су радови на припреми већ при крају.

– Јако нас радује што ћемо успети да створимо услове за још комфорнији боравак ученика, како у градским, тако и у сеоским школама. Сеоске школе ће добити адекватно грејање како би спремно дочекали зиму. Такође, ове школске године настављамо са програмом бесплатног летовања и зимовања за све ученике од првог до четвртог разреда. Посвећеност образовању је предуслов за развој нашег града и ми ћемо на томе инсистирати, јер је то нешто што је уз здравље и културу најбитније за развој нашег града – казао је Чучковић. 

Члан Већа градске општине Обреновац Новица Филиповац рекао је да ће радови који су у току решити неке дугогодишње проблеме.

– У основној школи ”Посавски партизани” проблем наставе у три смене траје годинама. Током летњег распуста адаптиран је део школе који је претворен у учионицу и самим тим ће бити решен проблем међусмене. У осталим школама, како градским, тако и сеоским ради се на уређењу простора или увођењу грејања тамо где је то неопходно. На састанку са свим директорима школа закључили смо да су све школе спремне и да ће уз радове који се обављају ове недеље потпуно спремно дочекати ђаке и нову школску годину. Што се тиче технолошких вишкова на територији наше општине могу да кажем да се ми трудимо да их не буде. Директори свих школа имају одличну комуникацију и међусобно попуњавају фонд часова оним наставницима којима то недостаје. За остале који не буду могли да имају пун фонд проблем ће бити решен на нивоу Града Београда – прецизирао је Филиповац. 

Директорка основне школе ”Јован Јовановић Змај” Вера Ђорђевић рекла је да се радови у овој школи приводе крају.

– Реновирали смо подове у школи и заменили плочице на 520 квадратних метара простора. Освежили смо и окречили главни хол и учионице, радили смо и на електро инсталацијама, урадили паник расвету у матичној школи и у истуреном одељењу у Звечкој. Радове на инсталацијама и на паник расвети финансирала је општина Обреновац у вредности од 1.200.000 динара. Што се тиче радова на подовима они су рађени из средстава донације и ми смо се потрудили да на тим радовима уштедимо како би могли што већу површину да заменимо. Морам да се захвалим нашем помоћном особљу које је урадило све физичке и припремне послове тако да смо на тај начин сигурно успели да урадимо стотину квадрата подова више. Такође, кречење смо сами урадили, тако да се може рећи да смо били вредни за време летњег распуста како би наше ученике дочекали у новом амбијенту – казала је Вера Ђорђевић. 

VUL 7245

 {youtube}POPW28P_TYA{/youtube}