VUL 7179

VUL 7179Градска општина Обреновац наставља радове на насипању и уређивању атарских и некатегорисаних путева у месним заједницама. У делу села Грабовац насут је пут у дужини од 300 метара који повезује главни пут са три куће и преко 50 хектара обрадиве земље. 

Заменик председника Градске општине Обреновац Драгослав Мршевић данас је обишао радове у селу Грабовац.

Том приликом је рекао да је овај пут доказ о раду Савета месне заједнице Грабовац.

– Триста метара низ овај пут су три куће до којих се практично могло доћи једино пешке. Ово је једино место у целој нашој општини до ког се никако није могло доћи. Главни циљ Савета месне зајендице Грабовац је био да стварају људима нормалне услове за живот, а један од првих и основних услова јесте да имају нормалан пут до кућа. Такође, иза тих кућа се налази преко 50 хектара обрадиве земље до које ће сада пољопоривредници много лакше долазити. Ово није једино што је Савет месне заједнице Грабовац радио у протеклих годину дана. Оно што је најважније истаћи јесте да су настављени радови на изградњи водоводне мреже, потпуно су реновирали и очистили спомен парк код канцеларије месне заједнице, Дом културе је у фази реконструкције и од ове године поново ће сеоски вашар бити у Грабовцу. Решава се и проблем гробља, оно се уређује, откупљена је парцела за проширење и правиће се кружни пут око самог гробља. Слога и одлична атмосфера у Савету месне заједнице Грабовац је нешто што краси тај савет и резултати се већ виде и ја сам готово сигуран да ће од Грабовца направити село какво сви његови мештани и заслужују – казао је Мршевић.

Градимир Бабић, члан Савета месне заједнице Грабовац, нагласио је да без одличне сарадње Градске општине Обреновац са овом месном заједницом не би могли да ураде овако пуно посла.

– Ја морам да се захвалим свима у Градској општини Обреновац што су препознали наше иницијативе и што нам свесрдно помажу у нашим плановима на уређењу села. Ми смо на неколико ”фронтова” отпочели радове и паралелно радимо како на уређењу путева, тако и на реконструкцији Дома културе и уређењу гробља, све у циљу да нашим мештанима буде лакше и лепше у Грабовцу. У протеклим годинама мало се улагало у Грабовац, али ћемо се ми максимално трудити да све пропуштено надокнадимо – казао је Бабић.

 {youtube}oJg_5_6fKbI{/youtube}