DSC 5980

DSC 5980У галерији Kunstraum Ewigkeitsgasse у Бечу у понедељак, 19. августа, отворена је изложба слика и акварела под називом “Together” двоје младих уметника из Србије, Обреновчанке Јелене Вићентић и Ивана Миленковића из Лесковца. 

Млада обреновачка уметница Јелена Вићентић се на изложби представила са сликама, рађеним акрилом на платну, машинама и кацигама, а Иван са акварелима на којима су представљени портрети.

Јелени је ово друга изложба у овој галерији у Бечу. Прву самосталну је имала прошле године, а ове године је поново добила позив да излаже и представи још једног уметника из Србије.

-Изложба је прошла успешно. Ово је друга година како излажем у овој галерији. Предивно искуство. Бечка публика је добро прихватила моје слике машина и мотора. Веома сам задовољна простором, кустосом Алфредом, као и позитивним коментарима о изложби. Надам се да ће се ова сарадња, између мене и Беча, у будућности наставити и бити све чешћа. Такође, одушевила ме је посета председника општине Обреновац и екипе телевизије МАГ. Овим путем се захваљујем на подршци коју су ми пружили. То је велики корак за промовисање младих уметника – истакла је Јелена Вићентић.

 Председник општине Обреновац Мирослав Чучковић  је посетио изложбу и том приликом рекао:

– Обреновац дефинитивно постаје расадник врхунских уметника који су признати у Европи и свету. Сви треба да будемо поносни на Јелену Вићентић, на балетске играче Никиту Здравковића и Исидору Марковић и многе друге. Овом приликом желим да кажем да ћемо и Барбари Исмаиловић помоћи да изложи своја дела у Лондону. Једноставно, култура је огледало нашег града, а са оваквим уметницима наш град постаје метропола и ја ћу као председник увек бити уз њих – казао је Чучковић. 

{youtube}gifLbJr6Rc8{/youtube}