VUL 7059

VUL 7059Градска општина Обреновац и Јавно предузеће за изградњу Обреновца наставили су радове не насипању атарских и некатегорисаних путева по месним заједницама у општини. По речима заменика директора ЈП за изградњу Обреновца Бранка Матића ово јавно предузеће успело је да смањи трошкове насипања путева.

– У Месној заједници Стублине у насељу Дубрава насипамо око 1,5 километар некатегорисаних путева отпадним каменом који смо добили од Привредног друштва “ТЕНТ”. Морам да нагласим одличну сарадњу са овом компанијом јер смо на овај начин умногоме смањили трошкове насипања. Ово је само једна од месних заједница које ћемо урадити, а у плану су поред Стублина и Приоман, Бровић, Звечка, Грабовац, Кртинска и Забрежје. Ја се надам да ћемо успети да од “ТЕНТ-а” набавимо још овог отпадног камена како би могли да наспемо што више путева. Овај део пута који смо насули повезује мештане насеља Дубрава са центром Стублина и умногоме ће значити за овај крај – казао је Матић.

VUL 7054

Заменик председника Скупштине градске општине Обреновац Александар Лукић рекао је да ће овај пут помоћи да становници овог дела Стублина лакше обављају свакодневне послове.

– Овај део Стублина, познатији као Дубрава, је углавном насељен Ромима и њима је до сада било јако тешко да функционишу, нарочито када падне киша. Општина Обреновац је пре неког времена овде поставила и уличну расвету и ми ћемо се трудити да овај део Стублина средимо како би овим људима омогућили нормално функционисање. Овим путем они су добили могућност да се крећу и да несметано функционишу до самог центра села и обављају своје послове – рекао је Лукић.

{youtube}zP9bukf8H-w{/youtube}