Чланови Општинског већа су, на 53. седници, у оквиру предлога коришћења средстава из градског буџета истакли да су пољопривредницима са наше општине исплаћене субвенције планиране установљеним програмима. Горан Алексић, представник Комисије за пољопривреду и село истакао је да су исплаћене субвенције за октобар за отељену телад на подручју наше Општине.

 Такође, исплаћене су и субвенције за набавку опреме за производњу и прераду меда. На седници је речено и да је донет програм субвенција за куповину противградних мрежа произвођачима који се баве повртарством и хортикултуром. Обезбеђене су субвенције од 3000 динара до пет ари, 5000 динара до 15 ари и 15 000 динара за куповину противградне мреже за површину преко 15 ари.

Комисија за културу и образовање је обезбедила одређена средства културним друштвима са територије наше Општине, мимо средстава која су им одређена према конкурсу, како би се надокнадили трошкови учешћа наших културних друштава на међународним фестивалима. Чланови Већа су разматрали захтев етно радионице ”Светлост” из Скеле и одредили финансијску помоћ за декорисање шест јелки на градском тргу. Декорисање ће бити својеврсна атракција за ученике наших школа, а јелке ће поклонити Фонд за заштиту живитне средине. Материјал за декорацију обезбедиће Општина, рекао је Новица Филиповац, представник Комисије за културу и образовање.