Изградња фискултурне сале у Првој обреновачкој основној школи почела је у марту 2013. године. Радови на изградњи теку по плану, а данас су Прву обреновачку основну школу посетили председник Градске општине Обреновац Мирослав Чучковић и директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Слободан Молеровић.

Према речима председника ГО Обреновац Мирослава Чучковића радови се изводе по планираној динамици.

– Без обзира што је данас субота и што је висока температура, свако градилиште у Обреновцу функционише. Ми смо стално на терену, обилазимо градилишта, водимо рачуна да ли се све одвија по плану и да ли су сви људи на броју. Планирано је да сала у Првој обреновачкој основној школи буде пуштена у рад у септембру 2014. године. Ако се настави оваквим темпом она ће бити готова у марту следеће године. Нећемо да будемо претерани оптимисти, али када се ради у три смене, суботом и недељом, то даје разултат. Циљ је да се ово градилиште што пре заврши и да се пређе на грађење сале у основној школи у Грабовцу и Звечкој. Драго ми је што овај ритам прате, како запослени у Јавном предузећу за изградњу Обреновца, тако и радници на градилиштима – казао је Чучковић.

Директор Јавног предузећа за изградњу Обреновца Слободан Молеровић рекао је да ће ово бити најсавременији објекат који је изграђен у Обреновцу у протеклих неколико година.

– Зацртани рокови се поштују и градња напредује чак и мало брже од задатих рокова. Ова зграда се ради по најмодернијим технологијама. Током изградње извођач није наишао на проблеме, време иде на руку и надамо се да ће тако остати до самог краја радова. Сада се раде потпорни зидови и следеће недеље се креће са ископавањем и израдом темеља и то ће значити да ће овај пројекат бити у поодмаклој фази – рекао је Молеровић.

{youtube}JqjqzKgNvNw{/youtube}