У свечаној сали општине Обреновац данас је приређен пријем за обреновачке ђаке генерације. Ђаци генерације добили су новчану награду у износу од по 12.000 динара, а награде им је уручио председник општине Обреновац Мирослав Чучковић.

Награду је добило четрнаест ђака из тринаест основних и средњих школа са територије општине Обреновац.

Шефица Кабинета председника општине Обреновац, Милица Стојановић, је у име општине Обреновац свим награђеним ученицима пожелела пуно успеха у даљем школовању. 

– Поносни смо на ових четрнаест ђака који су најбољи у својим школама. Надамо се да ће имати успеха у уписивању жељених школа и факултета и да ће у својим школама или факултетима показати знање и оправдати звање ”ђак генерације”.  Претходних година пракса је била да се ђацима поклањају бицикле или неке сличне награде. Ми смо се ове године због свеобухватне лоше матаријалне ситуације определили да децу наградимо новчано, па нека она располажу са својим новцем како желе – казала је Стојановићева. 

Ђак генерације Пољопривредно-хемијске школе Татјана Митровић је приликом преузимања награде рекла да свака награда представља подстрек да се боље ради.

– Свака награда много значи и бодри нас као једне од најсупешнијих да идемо даље. Мени лично ће ова награда улепшати предстојеће лето. Сматрам да свако ко је успешан треба да буде награђен и да то буде подстрек за будуће успехе. Ја само могу да поручим осталим ученицима да се боре за то и да буду најбољи. Мени остаје да упишем факултет који желим и да у будућности оправдам ово звање ђака генерације – казала је Татјана Митровић.

{youtube}EtfmMeh6R-g{/youtube}