Захваљујућу доброј сарадњи са “Центром дечјих летовалишта Београд” група од 40 обреновачких предшколаца отпутовала је данас на Тару. “Центар дечјих летовалишта Београд” обезбедио је бесплатан боравак на планини за предшколце из Обреновца.

Према речима директора Предшколске установе ”Перка Вићентијевић” Милоша Десанчића избор групе није био лак.

– Група која одлази на Тару је из вртића “Цврчак”. Било је јако тешко одабрати групу која ће ићи на летовање. Све наше групе су изузетно добро радиле и имају одличне резултате. Међутим, ову групу смо издвојили због специфичних услова у којима раде. Наиме, ово је једини вртић који ради у изнајмљеном објекту и то је био основни разлог за њихов избор. Васпитачице које прате децу то раде без икакве накнаде и све васпитачице су добровољно пристале да воде децу на летовање – казао је Десанчић.

В.д.  директора Спортско-културног центра “Обреновац” Петар Јовичић рекао је да су добијена гратис путовања правилно искоришћена.

– Прошли пут добијена гратис места су дата малишанима са Косова и Метохије, а овог пута се општина Обреновац определила да на Тару оду обреновачки предшколци. За њих је ово одлична ствар јер ће наредних година одлазити, али са својим школама. Ово им је прилика да се упознају са програмом ”Еко кампови” и да својим вршњацима пренесу искуства о ономе шта их очекује када крену у школу – рекао је Јовичић.

{youtube}fqwjj9XmBX0{/youtube}