Лист ”Обреновачка хроника” већ шест година организује литерарни конкурс ”Звонце” за ученике основних школа. Ове године је на конкурсу учествовало седамдесеторо деце. Кратке приче су ученици школа слали током школске 2012-2013. године, а шесторо најбољих је награђено у Градској општини Обреновац.

Уредник листа “Обреновачка хроника” Драган Лазаревић је истакао да се највише ученика пријавило из основних школа са територије града.

– Највише радова нам је пристигло из школе ”Јефимија”, затим из “Прве обреновачке школе”, као и из школе “14. октобар” из Барича. Друге школе су се спорадично појављивале, односно њихови ученици су били нешто мање вреднији. То, надам се, не значи да у наредном циклусу неће показати иницијативу – казао је Лазаревић.

Лазаревић је додао да је циљ овог конкурса такмичење најмлађих у лепом писању, а да деца из године у годину све лепше и течније пишу.

Награде су подељене у категорије нижих и виших разреда.

Награђени у категорији нижих разреда су:

1. Ива Игњатовић из “Прве обреновачке основне школе”,
2. Александар Васиљевић из “Прве обреновачке основне школе”,
3. Катарина Бојковић из основне школе ”14. октобар” Барич.

Награђени у категорији виших разреда су:

1. Марко Бурџић из ”Јефимије”,
2. Теодора Марковић из ”Јефимије”,
3. Иван Живановић из ”Јефимије”.

Организацију овогодишњег конкурса подржала је Комисија за културу градске општине Обреновац, а председник комисије Новица Филиповац је позвао ученике да се пријаве на нови конкурс.

-У току је литерарни конкурс који је посвећен Николи Тесли. Конкурс је отворен за ученике основних и средњих школа. Тема је ”Да сам Тесла”, а награде ће бити додељене 10. јула на дан рођења Николе Тесле – рекао је Филиповац.

{youtube}tNHUvIKYFXg{/youtube}